Είναι μια καινοτόμος εκπαιδευτική δράση, που δημιουργήθηκε από μια ομάδα εκπαιδευτικών, με εμπνευστή τον εκπαιδευτικό και σκηνοθέτη Δημήτρη Τσίρο, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Φωτόγραμμα. Πολύτιμη ήταν η συνεργασία ηθοποιών και η συνεργασία αξιόλογων τεχνικών και ανθρώπων του κινηματογράφου.

Η καινοτόμος εκπαιδευτική δράση του διαδραστικού κινηματογράφου έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια της ψυχαγωγικής εκπαίδευσης ,της συμμετοχής των μαθητών και τις εφαρμογές της τεχνολογίας και της τέχνης στην εκπαίδευση. Αποτελείται από σύγχρονο , πρωτότυπο 3d οπτικοακουστικό υλικό , εκπαιδευτικό υλικό και φύλλα εργασίας , διαλογικές συμμετοχικές συζητήσεις και παράλληλες δράσεις .Με εφαρμογές ειδικά επεξεργασμένων προγραμμάτων (software) και πολυμέσων (multimedia) ,δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να αλληλεπιδρούν μέσω ασύρματων τηλεχειριστηρίων με το προβαλλόμενο οπτικοακουστικό υλικό.

Η διαδραστικότητα επιτυγχάνεται με ασύρματα τηλεχειριστήρια που διανέμονται στους μαθητές. Με αυτά τα τηλεχειριστήρια οι μαθητές αλληλεπιδρούν με τα προβαλλόμενα βίντεο ,αποφασίζουν τι θα δουν κάθε φορά, επιλέγουν ποια θεωρούν σωστή απάντηση στις ερωτήσεις που τους υποβάλλονται από τους ηθοποιούς ή τις εμψυχώτριες .
Ειδικά επεξεργασμένα προγράμματα (software) που επιτρέπουν στους μαθητές να ψηφίζουν ,προγράμματα (software) προβολής βίντεο , εφαρμογές της 3D τεχνολογίας και ειδικά γυαλιά που επιτρέπουν στους μαθητές να βλέπουν τρισδιάστατα τις ταινίες ,ειδικά τηλεχειριστήρια που δίνουν στους μαθητές τη δυνατότητα να επιλέγουν και αλληλεπιδρούν με τα προβαλλόμενα βίντεο.
Οι ταινίες διαδραστικού κινηματογράφου αναπτύσσουν θέματα που αφορούν την οικολογία και το περιβάλλον, την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης, την κοινωνική ευαισθητοποίηση και τον πολιτισμό, την σχολική βία και τον εκφοβισμό,την ασφάλεια χρήσης του διαδικτύου ,την αρχαία και σύγχρονη ελληνική πολιτιστική κληρονομιά .
-Σε επιλεγμένες κινηματογραφικές ή δημοτικές αίθουσες της περιοχής σας
-Στο χώρο του σχολείου σας

Για τις κινηματογραφικές αίθουσες:

Η συμμετοχή είναι
– 5 ευρώ για τις 2D προβολές;
– 6 ευρώ για τις 3D προβολές;

Ναι, η δράση του διαδραστικού κινηματογράφου υλοποιείται και στο χώρο του σχολείου σας!

Για το χώρο το σχολείου:

Η υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων διαδραστικού κινηματογράφου στο χώρο του σχολείου, γίνεται με κάλυψη των εξόδων, ανάλογα την γεωγραφική θέση του σχολείου.

Για τις κινηματογραφικές αίθουσες:

Η συμμετοχή είναι
– 5 ευρώ για τις 2D προβολές
– 6 ευρώ για τις 3D προβολές

Σε συνεννόηση με το σύλλογο διδασκόντων τα παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα συμμετέχουν δωρεάν

Μπορείτε να στείλετε μειλ κράτησης μέσω της ιστοσελίδας μας ή να τηλεφωνήσετε στο 210 3413890
Οι συνεργάτες μας θα χαρούν να σας ενημερώσουν αναλυτικά