Δημήτρης Τσίρος

Ιδρυτής-Εμπνευστής-Υπεύθυνος Δημιουργίας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Ο Δημήτρης Τσίρος γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου και πήρε πτυχίο από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α). Εργάστηκε πέντε χρόνια σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης και σε προγράμματα Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού. Από το 1984 άρχισε να ασχολείται ενεργά με την τέχνη της φωτογραφίας και τις εκδόσεις και το 1988 ξεκίνησε εκδοτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της εκδοτικής εταιρείας που δημιούργησε περιλαμβάνεται η έκδοση σειράς καρτ ποστάλ με θέμα την Ελλάδα αλλά και σχολικές εκδόσεις ημερολογίων, λευκωμάτων και βιβλίων. Το 2003 ξεκίνησε την έκδοση του διμηνιαίου περιοδικού «Άθλος και Πολιτισμός», ενός περιοδικού που ανέδειξε την άρρηκτη σχέση του αθλητισμού με τον πολιτισμό.
Από το 2004 επιστρέφει ενεργά και στο χώρο της εκπαίδευσης όπου αναλαμβάνει την οργάνωση και το εκπαιδευτικό περιεχόμενο θεματικών πάρκων που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Συνεργάζεται επί σειρά ετών με το Adventure Park (πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης). Αναλαμβάνει για τρία χρόνια, ως project manager, το κινηματογραφικό πάρκο Cinema Park της κινηματογραφικής εταιρίας ODEON. To 2009 δημιουργεί μαζί με την κ. Ξένια Χατζημήτσου τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Φωτόγραμμα που εξελίσσει μέχρι σήμερα τη δράση του.

Ξένια Χατζημήτσου

Συνιδρύτρια-Οικονομική Διευθύντρια
Η Ξένια Χατζημήτσου γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Φωτογραφία στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών καθώς επίσης συμμετείχε σε σεμινάρια σχετικά με την εικόνα και την επεξεργασία της. Από το 1998 εργάστηκε ως φωτογράφος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ το 2002 εργάστηκε για τη Βουλή των Ελλήνων στο Τμήμα Μικροφωτογράφισης. Από το 2005 δημιούργησε το Φωτόγραμμα σαν επιχείρηση με αντικείμενο Φωτογραφικές Δραστηριότητες, και από το 2009, μαζί με τον κ. Δημήτρη Τσίρο, επέκτειναν τη δράση του σε Παραγωγή και Εκμετάλλευση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Μιχαέλα Ηλιάδου

Υπεύθυνη Λειτουργίας και Εκπαιδευτικών Προβολών
Η Μιχαέλα Ηλιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φωτογραφία και συνεργάστηκε, από το 2009, στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Φωτόγραμμα με την ιδιότητα της φωτογράφου. Αργότερα ανέλαβε την οργάνωση και τη διαχείριση των εκπαιδευτικών προβολών και σήμερα είναι επικεφαλής της ομάδας που υλοποιεί τις εκπαιδευτικές μας δράσεις.

Ελίνα Κοπετινά

Υπεύθυνη Επιστημονικής Ομάδας
Η Ελίνα Κοπετινά είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Συνέχισε την μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στο τμήμα Επιστημών Αγωγής στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου της Κύπρου και στο Πανεπιστήμιο της Θράκης , ολοκληρώνοντας δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών .
Εργάζεται έως σήμερα στη θέση της εκπαιδευτικού σε Ιδιωτικά και Δημόσια Σχολεία.
Έχει ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση στην Ψυχοκοινωνική και Μαθησιακή Υποστήριξη Ευάλωτων Ομάδων Παιδιών.
Από το 2014 εργάζεται ως βασικό στέλεχος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Φωτόγραμμα και συγκεκριμένα στην Επιστημονική Επιμέλεια και Έρευνα των προγραμμάτων.

Λίνα Στεφανοπούλου

Υπεύθυνη Marketing
Η Λίνα Σταφανοπούλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει εργαστεί στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Praxis εκτελώντας οργανωτικά καθήκοντα. Η συνεργασία της με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Φωτόγραμμα ξεκίνησε το 2015 και σταδιακά όπου και ανέλαβε τη διεύθυνση των πωλήσεων και τη διαχείριση τους.

Αλεξάνδρα Μωρέτη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
Η Αλεξάνδρα Μωρέτη είναι απόφοιτη του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και εξειδικευμένη, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στα Παιδαγωγικά από το Institute of Education του Λονδίνου.
Από το 2011 εργάζεται με παιδιά σε επίπεδο διδασκαλίας αλλά και προετοιμασίας και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Από το 2012 συνεργάζεται χρόνια συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Γ. Ζογγολόπουλου σαν Υπεύθυνη Σεμιναρίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων καθώς επίσης είχε ενεργό συμμετοχή στην ψηφιοποίηση υλικού για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το 2014 εργάστηκε σε Κέντρο Μελέτης στη θέση της εκπαιδευτικού και λίγο αργότερα ανέλαβε καθήκοντα Υπεύθυνης Εκπαιδευτικών Δράσεων. Επίσης έχει εργαστεί, σε εθελοντική βάση, σε προγράμματα δημιουργίας κινούμενης εικόνας (animation) για ενήλικες αλλά και παιδιά. Στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Φωτόγραμμα συνεργάζεται στον τομέα της επικοινωνίας του εκπαιδευτικού οργανισμού .